Nieuws

Het Puberbrein, bijeenkomst voor ouders, opvoeders en iedereen die met jongeren te maken heeft.

By september 25, 2014februari 15th, 2021No Comments

Het Puberbrein, bijeenkomst voor ouders, opvoeders en iedereen die met jongeren te maken heeft.

Een kijkje in het brein van een puber? Dit is je kans! Pubers. Soms zijn ze verfrissend en ontwapenend, soms ook humeurig of dwars. Een hevig puberend kind test je grenzen uit en experimenteert erop los. Verhalen over comazuipen, breezerseks en gameverslaving zijn alarmerend. Verder worden pubers soms als lastig en lui beschouwd, maar tegelijkertijd hebben ze geen enkele moeite met de meest ingewikkelde internettechnologie.
Is dit typische pubergedrag te verklaren? En nog belangrijker, hoe kunt u hier als ouder of verzorger het beste mee omgaan? Hoe gaat u bijvoorbeeld om met <18 geen alcohol? En hoe praat u met uw kind over seksualiteit?
CJG Dongen organiseert een themabijeenkomst over het Puberbrein. Tijdens deze avond zal Sietske Algera van de GGD Hart voor Brabant inzoomen op het puberbrein, om zo meer inzicht te krijgen in het typische pubergedrag. Vervolgens zullen er praktische tips gegeven worden hoe je hier als ouder het beste mee om kunt gaan door middel van interactief theater.
Interessant voor ouders, opvoeders en iedereen die met jongeren te maken heeft!
Deze bijeenkomst trekt volle zalen, aanmelding is daarom vereist. Zorg dat u zich tijdig opgeeft (voor 8 oktober) per mail via: maatschappelijkbeleid@dongen.nl

Ook deze bijeenkomst is gewoon in onze aula. U bent van harte welkom.

Woensdag 15 oktober 2014
Inloop: 19:15 uur
Bijeenkomst: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Aula Cambreur College

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact