Nieuws

Basis-kader DRIE zet ‘Jong’ in de etalage

By juli 7, 2014februari 15th, 2021No Comments

Basis-kader DRIE zet ‘Jong’ in de etalage

Seks, alcohol, etaleren, decoreren, culinair workshoppen, social media, bloemschikken, zorg, sport en voeding. Zo maar wat highlights uit het drie weken durende themaproject dat de basis- en kaderleerlingen klas drie vrijdag afsloten.
Resultaten: een prachtig – met weefsels van ’t Stoffenpalet – gedecoreerde diplomeringsaula, spetterende recreatieboekjes, fraai groen vingerwerk – materiaal gesponsord door Avri Tuincentrum – van de leerlingen en smakelijke, hongerig makende sporthapjes. De groene resultaten van ‘Jong’ oogstten veel oh’s en ah’s bij de bewoners van zorgcentrum De Volckaert en de buurtbewoners van de school. Blije gezichten mag je dus ook nog bij het resultatenlijstje van ‘Jong’ voegen.

De zomeractie ‘Jong’ van basis-kader DRIE zet het Voorbereidend MBO opnieuw positief in het zonnetje. De meiden en jongens van gebouw B-est laten zien dat ze de tactiek ‘aanpakken en direct verstandig handelen’ al erg goed onder de knie hebben.

Natuurlijk valt een workshop weleens in het water voor een leerling, maar de organiserende secties (Handel & Economie en Zorg & Welzijn) blikken positief terug op de energievretende werkdagen. En dat doen ook de leerlingen.
Drie weken lang waren ze iedere ochtend (de eerste drie lesuren in gemixte groepen (beide secties door elkaar) bezig met ‘Jong’.

Ze ervoeren ‘Jong’ in al haar facetten oprecht aangenaam.
“Het is net of er nu een warme deken over school wordt uitgerold. Lekker door elkaar en eens niet met je vaste leerlingen. Dat is fijn, een leerzame ontdekkingstocht op het eind van het schooljaar,’ blikten ze lachend terug.

De zomeractie ‘Jong’ startte met een ‘zomer vol verleidingen’ van Helder Theater. Seks, alcohol en social media kwamen voor het voetlicht bij deze interactieve tweeakter waarin de meiden en jongens samen met een tweetal acteurs speelden.
Ontspannen en pakkend raakte de luchtige act een diepe snaar bij velen. De zomervakantie met al haar verleidingen: feestjes, vakantie, vrienden, liefde en seks, social media. Het is een tijd voor de jeugd waarin ze eigen plannen en keuzes maken. De spannende verleidingen kwamen speels ter sprake en in beeld. De mobiele theateract opende officieel het drie weken durende project. In juni en juli 2015 staat het project weer geprogrammeerd.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact