Nieuws

Uitwisseling India: een ontmoeting van twee culturen in Dongen

By mei 12, 2014februari 15th, 2021No Comments

Uitwisseling India: een ontmoeting van twee culturen in Dongen

Agalî bâra jaba taka! Ondanks de soms enorme cultuurverschillen is het mogelijk om goede vriendschappen op te bouwen! Dat bleek ook dit jaar weer tijdens de uitwisseling met onze partnerschool uit Mumbai, India. 15 leerlingen en 2 docenten van de smt. Soluchanadevi Singhania School uit Mumbai waren in de week voor de meivakantie te gast op onze school.

Op goede vrijdag was er een mooie ontvangst met een pannenkoekenlunch in de personeelskamer waarna er begonnen werd met de projecten PE (korfbal),Social Studies en Dutch (sprookjes). De dag erna werd het sprookjesproject voortgezet in de Efteling waar in de middag uitgebreid de achtbanen werden getest. Tijdens het paasweekend bleven onze gasten bij de gastgezinnen en werden veel activiteiten gedaan door de verschillende gastfamilies. Sommige gingen naar Madurodam of skiën, anderen bleven thuis of gingen bij familie Pasen vieren. Ook in de avonden werd er spontaan bij elkaar gekomen bij een van de gastgezinnen.

Op dinsdag begon het harde werken met het volgen van reguliere lessen en het werken aan de verschillende projecten, zoals Religious Education waar een bezoek aan de koepelkerk niet mocht ontbreken.

Op woensdag is de groep naar Amsterdam geweest waar we het Rijksmuseum, onze lieve heer op zolder en het Bijbels museum bezochten. Ook kregen de leerlingen de tijd om in kleine gemixte groepjes Amsterdam te verkennen. Op de terugweg werd nog een stop gemaakt bij Kinderdijk voor de gebruikelijk “molenkiekjes”.

Donderdag was gereserveerd voor onze gasten. Op deze dag werd een cultural show gegeven met dans en toneel en waren er Indiaworkshops (henna, rangoli, traditonele kleren, etc) voor de huidige VWO3 klassen.

Vrijdag was een rustige dag die afgesloten werd met een groot gezamenlijk buffet voor alle leerlingen, docenten en ouders die hun steentje hadden bijgedragen aan een, zoals Ivo Niehe zou zeggen… “belachelijk groot succes!”
Vrijdagavond en zaterdagmiddag werden nog besteed om een glimp mee te krijgen van onze eerste koningsdag/nacht, waarna onze gasten zaterdagavond weer terug naar Mumbai vlogen.

Wij zijn enorm blij dat ook deze tweede uitwisseling een succes was. Dit belooft heel veel goeds voor onze reis naar Mumbai in oktober.

Agalî bâra jaba taka! (tot de volgende keer)
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact