Nieuws

Doewatjeleukvindtdag St Agnes op het Cambreur.

By april 22, 2014februari 15th, 2021No Comments

Doewatjeleukvindtdag St Agnes op het Cambreur.

Op de “Doewatjeleukvindtdag” mogen de leerlingen van basisschool St. Agnes uit Dongen-Vaart dingen doen die ze echt leuk vinden. Dertien leerlingen uit groep 6, 7 en 8 hadden gekozen voor een workshop scheikunde op het Cambreur College in Dongen. Op donderdag 17 april werden ze daar opgewacht door scheikundedocent Piet Span en technisch onderwijsassistente Yvonne van Gorp om de eerste beginselen van de scheikunde te leren. Na een korte uitleg wat scheikunde nu precies is gingen ze aan de slag. “Zelf proeven doen, dat is leuk”, hoorde je al snel. Eerst werd de kleur uit een gekleurde vloeistof gehaald, iets wat ook gebeurt in de waterzuivering. Daarna werd gemeten hoe zuur allerlei dranken en schoonmaakmiddelen zijn, en dat kun je zelfs met rodekool-sap doen. Ook werd uit strandzand zout gewonnen.
De leerlingen in grote witte jassen, een frons in hun voorhoofd, uiterst geconcentreerd om toch vooral niets verkeerds te doen. Een mooi gezicht!
De workshop werd afgesloten met een demonstratie van vuurwerk. Veel vonken en vlammen vielen goed in de smaak. Maar de letterlijke knaller was toch wel het ontploffende verfblik waarmee werd afgesloten.
De leerlingen van de basisschool vinden scheikunde een “cool” vak en hebben al geleerd dat je niet alles zomaar thuis moet doen.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact