Nieuws

Tvw2b op veldwerk naar Serooskerke

By april 16, 2014februari 15th, 2021No Comments

Tvw2b op veldwerk naar Serooskerke

Een kampvuur na een avondwandeling en dat heet dan gewoon onderwijs. Niet helemaal gewoon, maar wel onderwijs. Op 14 april vertrok Tvw2b op veldwerk naar Serooskerke, Zeeland. Na een lezing over hun verblijfplaats, het veldstudiecentrum de Schelphoek, maakten de leerlingen inderdaad een avondwandeling door het natuurgebied aldaar en was het net warm genoeg voor een gezellig kampvuur. Op dag 2 kregen de leerlingen allerlei veldwerkactiviteiten voorgeschoteld die aansloten bij de vakken Biology and Geography. Grondboringen, vogels en zeehonden spotten, waterdieren in de Oosterschelde en de Noordzee verzamelen, een lijntransect op een dijk uitzetten, het verschil tussen oude en nieuwe duinen herkennen. Kortom: de leerlingen kregen in hoog tempo een grote hoeveelheid info te verwerken. Dat ze al deze informatie goed verwerkt hadden bleek in de avonduren, toen de leerlingen in recordtempo hun eigen onderzoeksopzet in elkaar gezet hebben. Op dag 3 was het zaak om hun onderzoek uit te gaan voeren. De leerlingen vlogen uit over half Schouwen-Duiveland en deden op verschillende locaties onderzoek. Vervolgens hebben ze hun onderzoeksresultaten bij het veldstudiecentrum uitgewerkt.

Al met al waren leerlingen, docenten en begeleiders van het veldstudiecentrum laaiend enthousiast over de geleverde onderzoeken. Het waren fantastische dagen waarin keihard en op niveau gewerkt is en daarnaast was er meer dan voldoende ruimte voor gezelligheid.

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact