Nieuws

Ierse les in tweetalige brugklassen

By maart 20, 2014februari 15th, 2021No Comments

Ierse les in tweetalige brugklassen

Het was niet zomaar een normale Engelse les, nee er kwam iemand uit Ierland vertellen over Sint Patrick’s day. Mevrouw Verling vertelde ons een heleboel. Eerst over het land Ierland zoals wat de kleuren van de vlag betekenen. Ze betekenen namelijk groen voor de natuur wit voor vrede en oranje van Nederland. Maar ze vertelden ons ook dat Ierland maar één snelweg heeft en dat de beren oorspronkelijk uit Ierland komen, maar de beren zijn verdwenen,omdat het klimaat veranderde. Ze legde ook nog uit wat dat klavertje vier nou betekent. Daarna vertelde ze over Sint Patrick’s day.
Sint Patrick’s day wordt gehouden op 17 maart ter verering van de heilige Sint-Patricius. Het wordt onder andere gevierd met grote parades en heel veel feesten. Zo kun je ook die dag groen bier kopen. Maar het is ook zo, dat als je op 17 maart niet iets groens aan hebt, dan mag je worden geknepen. Sommige mensen vieren Sint Patrick’s day wel heel extreem zoals in de Chicago River, want op Sint Patrick’s day is het een gebruikelijke traditie om de Chicago River groen te kleuren. Kortom veel geleerd en een hele leuke les dus.
Bedankt mevrouw Verling!
Joris Krol, 1K

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact