Nieuws

Mavo3 bezoekt MBO-scholen in Breda

By maart 12, 2014februari 15th, 2021No Comments

Mavo3 bezoekt MBO-scholen in Breda

Gisteren zijn de leerlingen uit mavo3 naar een MBO-school naar keuze geweest. Op deze manier konden ze snuffelen aan een opleiding waar ze interesse in hebben. Drie bussen hebben ons naar Breda gebracht. Bij diverse scholen hebben we een stop gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld zes meiden uitgestapt bij het Vitalis College om opleidingen in de uiterlijke verzorging te bekijken. Beaudine is bij de kappersopleiding geweest. ‘Het was heel leuk!’ ‘We mochten elkaars haren wassen en daarna mochten we kiezen op welke manier we het in model gingen brengen.’ Haar keuze staat vast.

De horecaopleiding was ook populair onder de leerlingen. Op deze school hebben ze een diner bereid voor hun ouders. Dit was een groot succes, want het viel bij alle ouders in de smaak.

Ook het Radius College is bezocht. De ICT-opleiding bleek veel pittiger en diepgaander dan verwacht. Onne, Noah, Timo en Sattor zijn enthousiast begonnen met het maken van een webserver. Sattor geeft aan dat het helemaal niet zo moeilijk is, als je maar goed leest.

Het was een geslaagde middag. Voor sommigen is hun keuze bevestigd; anderen gaan juist verder zoeken naar een andere opleiding of zich oriënteren in een andere sector.

’s Avonds stonden de meeste leerlingen weer paraat bij de informatieavond over de pakketkeuze. Het was een lange, maar nuttige dag voor onze mavo’ers.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact