Nieuws

Shakespeare op de Dongense planken

By februari 18, 2014februari 15th, 2021No Comments

Shakespeare op de Dongense planken

"I will die like a man" sprak een eerstejaars leerling vol overtuiging met een speelgoedzwaard in zijn hand en een flamboyante cape om. Een overvolle zaal leefde met hem mee en wachtte in spanning het verloop van de ontwikkelingen op het toneel af.

In een week tijd hebben de leerlingen van de tweetalige afdeling zowel MacBeth als het bekende Romeo and Juliet ingestudeerd. Ouders, grootouders, medeleerlingen, docenten waren uitgenodigd om deze eerstejaars na een half jaar TTO-onderwijs op de planken te zien staan. En dat deden ze fantastisch.

De bekende stukken met aloude thema’s als liefde, rivaliteit, macht en vriendschap kregen hier en daar een moderne twist – een rollator hebben ze immers rond 1600 niet. Om alle leerlingen een rol te kunnen geven wisselden de Romeo, de MacBeth of de Juliet halverwege het stuk van postuur. Ook dit jaar kregen we de hartstochtelijke kus van Romeo en Juliet niet te zien: een kartonnen hart onttrok de handeling aan de ogen van het publiek. Schitterend waren de vechtscènes, deels in slow motion uitgevoerd. Ook de heksen vervulden hun rol met verve.

Voor en achter de schermen is er veel werk verzet, maar het resultaat mag er zonder meer zijn. Volgend jaar weer mevrouw Trella, meneer Bebrout, mevrouw Spijker, mevrouw Barends en mevrouw Koenen?

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact