Nieuws

Architecten in de dop aan het werk

By februari 18, 2014februari 15th, 2021No Comments

Architecten in de dop aan het werk

In een halve dag een heel gebouw ontwerpen en bouwen, op schaal weliswaar, maar toch. Daar zijn de leerlingen van klas 2 (T)havo-vwo op maandag 10 februari in geslaagd. Zij kropen voor een dagdeel in de huid van een architect.
In tweetallen gingen zij aan de slag met het maken van een maquette. Een leerzaam project, want hoe werk je samen? Welke taken verdeel je? Hoe vertaal je jouw tweedimensionaal ontwerp naar een ruimtelijke maquette? Nadat de leerlingen in tekenlessen uitleg hadden gekregen over dit project, konden de leerlingen direct aan de slag met het maken van hun ontwerpen. Met professionele materialen als foamboard – architecten gebruiken dit vaak voor hun maquettes – konden zij aan het werk. Aan het eind van de dag werd er een expositie ingericht in de aula. Alle maquettes werden bij elkaar gezet, waardoor er een indrukwekkend geheel ontstond. Er is deze dag met veel enthousiasme gewerkt en dat is duidelijk te zien aan de resultaten!
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact