Nieuws

OPBRENGST COLLECTE AMNESTY INTERNATIONAL

By februari 17, 2014februari 15th, 2021No Comments

OPBRENGST COLLECTE AMNESTY INTERNATIONAL

Het was al weer de elfde keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Met het vaste thema “Geef om vrijheid” hebben collectanten bij u aan de deur om een bijdrage gevraagd en dat was niet tevergeefs, gezien de mooie opbrengst. Door 29 vrijwilligers is € 2.552,85 opgehaald in Gilze-Rijen, een mooi bedrag!

Dit is voor Amnesty van groot belang, want dankzij giften van particulieren kan zij als onafhankelijke organisatie, het werk voortzetten. Vooral de burgeroorlog in Syrië vraagt alle aandacht, waarbij veel gewone burgers zoals kinderen slachtoffer zijn. En het zal u niet ontgaan zijn dat tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji de anti-homowet van president Poetin flink bekritiseerd wordt. Dit alles heeft te maken met een van de mensenrechten, nl. dat je niet gediscrimineerd mag worden vanwege je geaardheid, geloof, sexe of minderheid.
Dit jaar hebben weer leerlingen van het voortgezet onderwijs gecollecteerd. Met een maatschappelijke stage behalen zij punten die zelfs meetellen voor het diploma. Zo hebben
Jessica Bakker en Wannika Namurangrak uit Rijen, leerlingen van het Cambreur College in Dongen bij de Emté in Gilze gestaan (met dank aan de Emté, Gilze). En nam moeder van Jessica het initiatief om met hen mee te collecteren in een wijk.
Ook Pol v.d. Bleek, eveneens uit Rijen en leerling van het Oelbert Gymnasium te Oosterhout heeft zijn maatschappelijke stage zowel vorig jaar als dit jaar voor Amnesty gedaan. Geheel op eigen initiatief regelde hij om samen met zijn opa te collecteren in een wijk.
De leerlingen kijken terug op een positieve ervaring.
Het collecteteam dankt iedereen van harte voor de bijdrage. Ook bedankt Amnesty alle vrijwilligers en de stagiaires die langs de deuren zijn gegaan in weer en wind.
Wilt u volgend jaar ook meehelpen?
Dan kunt u zich aanmelden bij het Collecteteam via email collecte@amnesty.nl of bij Ton Hesemans, tel. 0161-223812. Email tonhesemans@planet.nl
Namens het locale collecteteam
Ton Hesemans, Ed Sips en Marjon de Graaf

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact