Nieuws

King Arthur of Camelot

By februari 4, 2014februari 15th, 2021No Comments

King Arthur of Camelot

Afgelopen vrijdag, 31 januari, zijn de leerlingen van Thv1J en Tvw1K naar een Engelstalig toneelstuk geweest in Hendrik Ido-Ambacht. Het speelde zich af in Camelot, een oud plaatsje waar Koning Arthur en Koningin Gwendolyn regeerden. Maar helaas kwam de gemene nicht van Arthur: Morgana! Zij wilde Arthur dood hebben en dat probeerde ze met haar magische krachten via de dappere ridder Lancelot. Gelukkig kwam alles uiteindelijk weer goed en het toneelstuk sloot af met een Happy Ending. Maar dit was geen gewoon toneelstuk: het was een traditionele Engelse “Pantomime” , een oud toneelstuk met veel moderne liedjes er doorheen en ook veel humor. Er is ook altijd een vrouwelijke acteur die een mannenrol speelt en een man die een vrouwenrol speelt. Maar het publiek speelt ook een belangrijke rol in een panto: zo moesten wij als publiek de spelers bijvoorbeeld waarschuwen als de schurk iets slechts had gedaan of als de schurk ten tonele kwam moesten we hem uitjouwen. Het was een zeer geslaagd uitje en we hebben er allemaal van genoten!
Mats Cooper
 

AGENDA

Contact