Nieuws

Peer Mediation op gebouw B-est

By januari 15, 2014februari 15th, 2021No Comments

Peer Mediation op gebouw B-est

Anne, Dilara, Kaan en Yunus, vier enthousiaste leerlingen uit klas drie van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van gebouw B-est volgden afgelopen schooljaar de opleiding tot peer mediator (leerlingbemiddelaar). Trots tonen zij hun certificaat.

Peer Mediation is een gestructureerd proces waarbij leerlingen medeleerlingen helpen om bij een conflict samen tot een oplossing te komen. De bemiddelaars volgen hierbij een aantal vaste stappen: luisteren, samenvatten en doorvragen.

Deze vaardigheden worden steeds verder ontwikkeld en kunnen in de dagelijkse schoolpraktijk goed van pas komen. Afgelopen schooljaar losten de peermediators al een aantal kleine conflicten op voortreffelijke wijze op.

De vier bemiddelaars worden ondersteund door een coach op wie ze altijd kunnen terugvallen.
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact