Nieuws

Masterclass recensieschrijven

By januari 7, 2014februari 15th, 2021No Comments

Masterclass recensieschrijven

Maandag 16 december vertrokken Fabienne Zimniak uit vwo 5 en Kelly van der Meulen uit vwo 6 onder begeleiding van mevrouw Groeskamp naar de universiteit Nijmegen, om een masterclass recensieschrijven te volgen. Deze masterclass werd gegeven door Kees ’t Hart, recensent en schrijver van bijvoorbeeld Hotel Vertigo en de Keizer en de Astroloog. De dag begon met een uitgebreide discussie over Hotel Vertigo, door alle deelnemers van tevoren gelezen, en wat tips voor een recensie. We hadden de gelegenheid vragen te stellen over het boek (Was er een moraal? Bent u zelf fan van Hitchcock? Bent u zelf in San Francisco geweest, de plaats waar het boek zich afspeelt?). Kees ´t Hart gaf ons tips voor het schrijven van een recensie, een aantal do´s en don´ts. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling de inhoud van een boek na te vertellen in een recensie. Daar was ik het volkomen mee eens. Ook moest je bij het schrijven van een recensie onthouden dat hoe slecht je het boek ook vond, de auteur altijd zijn uiterste best heeft gedaan voor zijn boek. Na een eenvoudige minispeurtocht over de campus gingen we echt aan de slag. Aan de hand van de tips en het gelezen boek schreven we een recensie overHotel Vertigo. Zelf vond ik het een goed boek, met een paar minpunten. Dat heb ik ook in de recensie verwerkt. Na afloop konden we deze ter beoordeling aan Kees ’t Hart geven en onze boeken laten signeren. Na afloop van deze leerzame dag volgde de reis terug naar het Cambreur College, waar nog precies twee fietsen in het fietsenhok stonden.

Kelly van der Meulen, Tvw6B
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact