Nieuws

Kerstviering voor klas (T)havo-vwo 2 en 3

By december 31, 2013februari 15th, 2021No Comments

Kerstviering voor klas (T)havo-vwo 2 en 3

Op 20 december stromen de leerlingen van (T)havo en (T)vwo 2 (om 9.00 uur) en havo en (T)vwo 3 (om 11.00 uur) ’t Schouw binnen, stuk voor stuk netjes gekleed. De grote zaal van ’t Schouw was versierd met kerstkransen aan de muur, er klonk sfeervolle kerstmuziek, de tafels zagen er feestelijk uit … kortom, er hing een gezellige sfeer. De leraren, die vanzelfsprekend ook chique gekleed waren, wezen de leerlingen hun plaats. De tafels waren onderverdeeld, er lagen briefjes met klassen waar leerlingen mochten gaan zitten.
De leerlingen van klas 2 hadden in de dagen voorafgaand aan de kerstviering spullen verzameld. In groepjes hebben ze al het meegebrachte materiaal verwerkt tot mooie kerstpakketten voor Stichting Leergeld, een stichting die opkomt voor Dongense gezinnen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De stichting was erg blij met alle kerstpakketten en ontroerd door de moeite die de leerlingen vooraf en tijdens de kerstviering hebben genomen.

De leerlingen van klas 3 hebben tijdens de kerstviering brieven en kaarten geschreven voor Amnesty international. De brieven en kaarten zijn bedoeld voor mensen die onterecht in de gevangenis zitten en zijn gericht aan gevangenen zelf of aan regeringen die verantwoordelijk voor hen zijn. In drie kwartier tijd hebben de leerlingen meer dan 400 kaarten en brieven bijeen geschreven, een mooie prestatie.

Vanzelfsprekend was er tijdens de kerstviering ook ruimte voor wat gezelligheid. De leerlingen van klas 2 hebben genoten van een heerlijk ontbijt, terwijl de derdeklassers een lekkere lunch voorgeschoteld kregen. Aan het einde van beide vieringen werden bovendien de winnaars uitgroepen van de “wie is het netst gekleed”competitie. De dames en heren hadden echt hun best gedaan om zo net mogelijk gekleed te gaan tijdens de kerstviering en hebben door middel van een heuse verkiezing de mooist geklede dame en heer uit hun midden verkozen.

Een mooie afsluiting van een mooi jaar. We wensen iedereen een fijne vakantie en een prima start van 2014!

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact