Nieuws

Video-conferentie Dongen-Mumbai

By december 20, 2013februari 15th, 2021No Comments

Video-conferentie Dongen-Mumbai

Afgelopen dinsdag vond de derde video-conferentie plaats tussen het Cambreur College te Dongen en St Xavier’s College in Mumbai. De leerlingen uit Havo 5 van mevrouw Bredius hebben goed gewerkt aan het project “Nous et notre monde”: na het publiceren van hun artikelen op de site van Eumind, was er een internetverbinding met beeld en geluid en heeft iedereen een uur lang in het Frans met elkaar gesproken en naar elkaar geluisterd. Alle leerlingen werkten enthousiast mee en naderhand kregen we veel lof voor onze inzet. Een nuttige en leuke praktische opdracht. Het Frans spreken en verstaan lukte goed, de leerlingen waren qua niveau behoorlijk aan elkaar gewaagd. Leerzaam was het ook: we zijn van alles te weten gekomen over eten, kleding en vrije tijd in India en de leerlingen daar hebben op hun beurt gehoord hoe het er hier aan toe gaat. In het bijzonder bedanken we Jan Bart van Heesch, die gelukkig goed thuis is in de ingewikkelde materie van vide0-conferenties, mede dankzij zijn hulp is de ochtend vlekkeloos verlopen. Zowel de docent van ST Xaviers’ als de docent van het Cambreur willen niets liever dan dit project volgend jaar voortzetten.
Delen van de VC, alsmede de artikelen van de leerlingen in Dongen en in Mumbai zijn te bekijken op de site:

http://ejournal.eumind.net/monde1/ (artikelen)

http://ejournal.eumind.net/monde1/index.php?action[]=IArticleShow::showArticle%28%2740803%27%29 (VC)

 

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact