Nieuws

Worldschool… en dan is de wereld ineens heel erg klein!

By december 18, 2013februari 15th, 2021No Comments

Worldschool… en dan is de wereld ineens heel erg klein!

Een specialist nodig op het gebied van toerisme op Lombok? Gewoon op het Cambreur College kun je zo iemand vinden. Daar hebben Jort, Mike, Rik en Jochem dus geluk bij.
De TTO-5-leerlingen werken dit schooljaar in het kader van het vak Global Studies aan een Worldschoolproject. Worldschool is een organisatie waarbij veel internationale hulporganisaties aangesloten zijn. Deze organisaties vragen advies over specifieke problemen waar ze mee te kampen hebben. Nederlandse leerlingen proberen dan, met behulp van universiteiten en experts, het probleem op te lossen en hierdoor de organisatie flink te helpen.

Dit jaar zijn Jort, Mike, Rik en Jochem aan het werk gegaan voor de stichting VLOK, een organisatie die de economische situatie in Lombok wil verbeteren. Lombok is een klein Indonesisch eiland ten oosten van Bali. Via de stichting VLOK adviseren de jongens de eigenaar van een kleine homestay op het eiland. Middels hun advies hopen de jongens en stichting VLOK dat er meer toerisme naar het oosten van het eiland komt waardoor de economische situatie zal verbeteren.

De eerste paar weken hebben Jort, Mike, Rik en Jochem vooral naar informatie gezocht over het eiland. Hier liepen de jongens eigenlijk al meteen tegen een groot probleem aan. Er is namelijk heel weinig informatie over Oost-Lombok te vinden. Dit is dan ook een van de voornaamste taken om te volbrengen. Na enkele weken kwamen de jongens erachter, dat een leraar van het Cambreur zeven jaar op het eiland heeft gewoond. Zeg nou zelf, hoe groot is die kans? Meneer Van Baardwijk heeft zeven jaar op Lombok gewoond en heeft daar zelfs gewerkt in het toerisme! Ideaal voor de jonge onderzoekers om dus zo’n expert in de buurt te hebben!

Afgelopen week hebben de jongens meneer Van Baardwijk geïnterviewd over zijn tijd op Lombok. Hij kon de adviseurs in spe gedurende het interview heel veel informatie verschaffen over het toerisme, de activiteiten en de mogelijkheden die er op Lombok zijn. Via deze weg willen de jongens hem hiervoor nogmaals bedanken! Het blijkt echter dat de wereld soms toch een stuk kleiner is dan wij denken!

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact