Nieuws

Heb jij ook van die mooie “tekkies”?

By december 3, 2013februari 15th, 2021No Comments

Heb jij ook van die mooie “tekkies”?

Leerlingen van 1K en 1J weten nu wat “tekkies” zijn. Als voorbereiding op hun optreden op de Kerstmarkt in Dongen op zaterdag 14 december kregen de kids van klas 1 TTO namelijk afgelopen maandag les van een gastdocente. Sanne Vermijs, een oud-leerlinge van onze school, kwam in de twee TTO-klassen vertellen over haar ervaringen als vrijwilligster in de soepkeuken van Monica Imanga. Monica doet in het verre Namibië al een aantal jaren haar best om een groep van zo’n 600 kansarme kinderen dagelijks van eten te voorzien. De Nederlandse stichting Home of Good Hope, onder voorzitterschap van Maria van der Wal uit Rijen, werft fondsen om het werk van Monica Imanga mogelijk te maken.

De TTO leerlingen kregen aan de hand van een powerpointpresentatie met daarin een aantal prachtige foto’s een goed beeld van het zorgzame leven van Monica en “haar kinderen” , die vaak meer dan een uur onderweg zijn voor een bordje maïspap of bonensoep. Maar er gebeurt meer. Zo is Sanne tijdens haar verblijf in Namibië bezig geweest met een handen- en tandenpoetsproject. Voor de TTO brugklassers was het grappig te horen dat Sanne een poging heeft gedaan om de Namibische kinderen op “tekkies” (schoenen) te laten lopen en dat ondergoed meestal alleen gedragen wordt op zon- en feestdagen.

Het Cambreur College Christmas Carols Choir , dit jaar bestaande uit de leerlingen van klas Thv1J en Tvw1K, gaat op zaterdag 14 december in ieder geval goed haar best doen om tijdens de kerstmarkt in Dongen een mooi bedrag bijeen te vergaren voor Home of Good Hope. Het koor wordt dit jaar muzikaal bijgestaan door Rik van Opstal en Mike Oerlemans uit klas Tvwo5. Deze twee leerlingen gaan naar alle waarschijnlijkheid Monica daadwerkelijk helpen tijdens hun internationale stage verderop in dit schooljaar.

We hopen natuurlijk van harte dat iedereen even op de kerstmarkt langs komt om een klein steentje bij te dragen. Het optreden van het koor zal zijn tussen 18.30 en 20.00 uur.
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact