Nieuws

Lezen: kilometers maken helpt

By november 28, 2013februari 15th, 2021No Comments

Lezen: kilometers maken helpt

Het kunnen lezen en analyseren van tekst is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die je als leerling moet beheersen om het in het onderwijs ver te schoppen. Je moet kunnen begrijpen, wat er in een stuk tekst staat en wat er vervolgens van jou als lezer gevraagd wordt. Dit speelt bij de talen (tekstverklaring), maar zeker ook bij vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer. Misschien verrassend: ook bij de exacte vakken als wiskunde en natuurkunde moeten leerlingen zich door hele lappen tekst heenworstelen voordat ze echt kunnen gaan rekenen.
En deze vaardigheid lezen is niet zo snel aan te leren. Wat helpt is lezen, gewoon veel lezen. Leeskilometers maken. En dan kun je wel met leuke teksten beginnen. Een boek bijvoorbeeld. En laten we die nu meer dan voldoende in het OLC hebben! En iedere paar maanden komt er weer een stapel nieuwe titels bij, die zeker de moeite waard zijn. Wilma van Gestel heeft ze voor ons weer op een rijtje gezet. Kijk hier snel of er iets bij is voor jou. 

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact