Nieuws

Bezinningsdagen mavo-3 van het Cambreur College een groot succes!

By november 27, 2013februari 15th, 2021No Comments

Bezinningsdagen mavo-3 van het Cambreur College een groot succes!

Ruim 100 opgewonden, zenuwachtige en enthousiaste leerlingen, fietsen, een enorme berg bagage en een groot aantal ouders verzamelden zich woensdag 20 november bij school. De leerlingen van mavo-3 mochten eindelijk ook op bezinningsdagen. Zij gingen 3 dagen naar Het Land van Kleef om na te denken over zichzelf en hoe ze denken dat een ander hen ziet.

In kleine groepjes kwamen de gesprekken op gang. Er werden eerst duidelijke afspraken gemaakt over de vertrouwelijkheid en dat alles binnen de groep moest blijven. De leerlingen waren al snel open over zichzelf. Ze vertelden wat ze kwijt wilden en er werd goed naar elkaar geluisterd. Gesprekken en buitenactiviteiten wisselden elkaar af. Spellen om de teamspirit te versterken, een gps-tocht, spooktocht en een ochtendwandeling werden door de één goed ontvangen en een andere leerling vond dit weer wat minder.

Bij de activiteit “Over de Streep” werden veel leerlingen letterlijk en figuurlijk over de streep getrokken. Ook de begeleiders deden actief mee en lieten de leerlingen zien dat zij niet alleen staan met hun problemen en dat ook docenten en medewerkers hun zorgen hebben. Emoties kregen de vrije loop. Het was mooi en hartverwarmend dat leerlingen elkaar opzochten, elkaar troost gaven en kregen van klasgenoten.

Ook de workshops vielen in goede aarde. De workshop Mindfulness ging helaas niet door. De leerlingen die zich hiervoor ingeschreven hadden en een relaxte avond hadden verwacht, werden snel bij de andere groepen ingedeeld. Maar dit mocht de pret niet drukken en ook deze groep nam enthousiast deel aan de bootcamp, mandela’s tekenen, verven en cakejes bakken. Aansluitend was er een gezellig kampvuur met warme chocomelk.

De drie dagen werden afgesloten met een Facebook-spel in Loon op Zand. De leerlingen gingen enthousiast op zoek naar vrienden. Ze konden ondertussen ook gehackt worden door de hacker.
Daarna weer op de fiets richting Dongen.

Tevreden kijken we terug op drie waardevolle dagen waar de leerlingen veel geleerd hebben over zichzelf, maar ook van de anderen. Ook voor de begeleiders waren het mooie en leerzame dagen.
We mogen zeggen dat ook deze bezinningsdagen een succes waren en dat de bezinningsdagen voor mavo-3 ook in de toekomst een succes zullen worden.

Langs deze weg willen we de ouders bedanken die vooraf betrokkenheid hebben getoond via de mail, alle bagage hebben vervoerd of meegeholpen hebben met een workshop.
Ook dank aan de kookstaf die iedereen op elk moment van de dag van eten en drinken hebben voorzien. Dat de peestamp niet bij iedereen in goede smaak viel, lag in ieder geval niet aan deze dames.

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact