Nieuws

Terug in de tijd op het Cambreur College met Phileas Fogg

By november 25, 2013februari 15th, 2021No Comments

Terug in de tijd op het Cambreur College met Phileas Fogg

Afgestraft worden met een rietje in de klas als je een antwoord niet weet, werken in de mijn of als schoorsteenveger of, erger nog, bedelen op straat omdat je familie anders geen brood heeft. Dat zijn ervaringen van kids in the Victorian Age, de periode in Engeland die duurde van ongeveer 1840 tot 1900 toen Queen Victoria koningin was.

Kate en Peter, twee Engelstalige acteurs van Phileas Fogg Theatre Company, brachten de leerlingen van TTO voor twee uurtjes terug in deze tijd met hun toneelworkshop “little Victorians”. Ten overstaan van ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en belangstellende docenten gingen de leerlingen in twee groepen aan de slag om allerlei scènes in te studeren. Het publiek verhuisde daarbij regelmatig van de ene naar de andere kant van de gymzaal, omdat net daar hun favoriete acteur in de persoon van hun eigen zoon of dochter aan het oefenen was. Voor leerlingen én publiek was het wonderbaarlijk te zien dat aan het eind van de workshop alle losse scènes ineens een samenhangend toneelstuk vormden dat een prachtig, indringend beeld gaf van het leven van de “little Victorians”.

Zoals Kate in de introductie aangaf: ongemerkt een les geschiedenis, een les Engels en een les drama tegelijkertijd en bovendien een les, waar je plezier hebt.

Een reactie van een van de ouders: “Ik wil heel graag onze complimenten uitspreken over de voorstelling van gisteren!
Wat hebben we genoten, zelfs opa die geen woord Engels kan en het broertje van 9 hebben de aandacht erbij kunnen houden van A tot Z en ook het hele verhaal begrepen! Dit zijn de momenten dat we als ouders extra trots zijn op de keuze van onze dochter.
Dus nogmaals onze dank en complimenten voor jullie dat jullie dit organiseren en dan ook nog zoiets unieks! Heel bijzonder!

Tot slot: Dank aan alle leerlingen die zo hun best hebben gedaan tijdens de workshop, maar ook vooraf gezorgd hebben voor allerlei zelf gemaakte heerlijkheden bij een kopje thee of koffie.
 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact