Nieuws

Aftrap sectorwerkstuk mavo-plus

By november 1, 2013februari 15th, 2021No Comments

Aftrap sectorwerkstuk mavo-plus

Zestien groepen stonden aan de start van het sectorwerkstuk op de laatste dinsdag van oktober. Die eerste werkmiddag verliep uitstekend.

Sommige groepen hadden al uitgebreid nagedacht over een onderwerp. Alleen de hoofd- en deelvragen moesten nog geformuleerd worden. Gelukkig stonden diverse docenten paraat om de leerlingen vlot te trekken, indien nodig. In andere groepen ging de werktijd op aan bakkeleien over een onderwerp dat alle groepsleden aanstond.

Nieuw dit jaar was, dat de leerlingen hun eigen begeleider ( tutor) konden kiezen. Via It’s Learning konden ze onder het motto: ‘Wie het eerst komt….’ inschrijven op de gewenste begeleider. Je moest hiervoor echter wel snel zijn. “Al vijf minuten na opening van de inschrijving, waren de meeste docenten ‘bezet’. Je moest wel heel vlug zijn, wilde je je favoriet treffen, “ legt Ron uit.

Volgende week vrijdag verstrijkt de eerste deadline. Dan zijn de tutors aan zet: bij een voldoende resultaat krijgen de leerlingen een ‘GO’. Alleen dán mag de groep verder met de volgende stappen. Er volgen nog twee werkmiddagen; de overige werkzaamheden moeten leerlingen in hun eigen tijd verrichten. Op donderdag 20 februari volgt de grande finale: de presentatie van de onderzoeken in bijzijn van ouders en docenten.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact