Nieuws

Eerste IB English diploma’s uitgereikt op het Cambreur

By oktober 29, 2013februari 15th, 2021No Comments

Eerste IB English diploma’s uitgereikt op het Cambreur

Achttien keurig geklede studenten namen afgelopen vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula van het Cambreur College hun diploma English IB in ontvangst. Alle leerlingen hebben het examen op higher lever afgerond. Ook kregen zij een officieel certificaat waaruit blijkt, dat zij hun TTO-opleiding met een stevige internationale component succesvol hebben afgerond.

Het International Baccalaureate English is een pittig vak. Het maken van essays, het leren analyseren van teksten, het analyseren en het schrijven van speeches, het lezen van literaire teksten en deze nader bespreken a.d.h.v. literaire begrippen zijn vaste onderdelen hiervan. Dit examen wordt in de hele wereld op dezelfde manier afgenomen en centraal nagekeken. De uitslagen komen in de zomervakantie binnen, de officiële diploma’s worden in september geleverd. Vandaar deze late uitreiking.

De trotse ouders dachten terug aan de start op het Cambreur. Twaalf jaar jong begon hun zoon of dochter aan de TTO-vwo-opleiding, helemaal nieuw in Dongen. De eerste maanden waren pittig, hier en daar kwamen er traantjes en moesten de leerlingen hun weg leren vinden. Maar zij zijn daarin geslaagd. Nu staan achttien stralende jonge mensen zonder schroom te vertellen, welke studie zij op dit moment doen. Nu al is hun houding t.o.v. de school veranderd: Werd er vorig jaar nog gemopperd op werkdruk en deadlines, nu kijken ze uiterst tevreden terug en beseffen terdege, welke voorsprong ze hebben op hun academische vervolgopleiding. Spontaan bedankten ze hun docenten Henk Sanders (English), Bram Thielen (hun TTO-papa) en Annemieke Trella (hun TTO-mama).

De gezellige avond werd afgesloten met een groepsfoto, en een echte groep, dat is deze groep in zes jaar tijd geworden. Afspraken over een reünie over vijf jaar zijn al gemaakt.

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact