Nieuws

Oud-Cambreurianen aan het werk In Zuid-Korea

By oktober 25, 2013februari 15th, 2021No Comments

Oud-Cambreurianen aan het werk In Zuid-Korea

Heel regelmatig horen we iets van leerlingen die op ons college hebben gezeten.
Nadine Broersen (Olympiër, zevenkamp)) en Rolf Snoeren (van Viktor & Rolf) zijn hiervan bekende voorbeelden.

Via oud-medewerker Piet Scheepers werden we geattendeerd op een leuk bericht in de media. Onze oud-leerlingen Kees Claasen en Danny Scheepers zijn in Zuid-Korea bezig geweest met een gigantische klus: het opvijzelen van een boorplatform dat naar de Beringzee moet worden versleept en dat de 15 meter hoge golven aldaar moet kunnen weerstaan. We zochten contact met de twee helden en kregen de volgende quotes van hen:

“De basis begint daar, waar je interesses liggen. Voor de een is dat wat vroeger dan voor de ander. Het Cambreur College bezorgde mij via Natuur & Techniek één van de wegen die mij hiernaartoe hebben geleid. De schoonheid van de techniek is ontwerpen die eigenlijk niet mogelijk zijn toch maken!”

Danny Scheepers
Junior Control System Engineer

“Zeker achteraf kijk ik naar mijn tijd op het Schaepman College terug als zijnde vooral een brede basis voor het vervolg van mijn leven, zowel intellectueel als sociaal. Mooie herinneringen en belangrijke leermomenten uit die periode zijn me zeker bijgebleven.”
Kees Claasen

De prestatie heeft niet alleen het Brabants Dagblad en BN/De Stem gehaald, maar ook het NRC en zelfs een viertal Engelstalige zenders. Wij wensen Danny en Kees veel succes en geluk toe in hun carrières.

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact