Nieuws

Cambreur college goed vertegenwoordigd tijdens yes conferentie Utrecht!

By oktober 9, 2013februari 15th, 2021No Comments

Cambreur college goed vertegenwoordigd tijdens yes conferentie Utrecht!

Proeven aan universitair onderzoek, het bewonen van een masterclass, ontmoetingen met interessante sprekers. Daarvoor reisden elf Tvwo5-leerlingen naar Utrecht. In het kader van hun worldschoolopdracht voor het vak Global Studies zijn zij op maandag 7 oktober met hun docent Bram Thielen afgereisd maar media plaza in Utrecht. Tijdens een dagvullend programma kregen de leerlingen de gelegenheid om met hun opdrachtgevers van gedachten te wisselen over het onderzoek dat zij dit jaar voor worldschool uit gaan voeren. In samenwerking met universiteiten en andere experts gaan de leerlingen voor echte ontwikkelingsorganisaties aan de slag met het vinden van oplossingen voor problemen waar de organisaties mee te kampen hebben. Zo gaat een groepje aan het werk met het opzetten van een actieplan om toerisme in Indonesië te bevorderen, terwijl een andere groep een plan gaat schrijven om straatkinderen in Ghana Engels te geven. Indien de resultaten van het onderzoek goed genoeg zijn gaan de organisaties de plannen van de Cambreurleerlingen ook daadwerkelijk uitvoeren.

Naast het ontmoeten van de opdrachtgevers kregen leerlingen ook de kans om een aantal interessante masterclasses bij te wonen. Universitair hoofddocent Pieter Bots van de TU Delft gaf een masterclass over het opzetten van een onderzoek waarmee de leerlingen al meteen een inkijkje kregen in de universitaire wereld waarin ze later eventueel terecht gaan komen.

Een masterclass die de leerlingen vervolgens konden bijwonen werd gegeven door Tim van der Rijken, managing consultant bij Berenschot. Deze lezing had vooral als doel om leerlingen een inkijkje te geven in de kansen en gevaren van ondernemen in ontwikkelingslanden, een lezing die in een aantal gevallen aansloot bij hun opdrachten.

Enkele leerlingen hebben een masterclass bijgewoond van Frederik Haver Droeze, strategisch politiek adviseur bij het ministerie van buitenlandse zaken. Deze masterclass ging over mondiale ontwikkelingen en de rol van Europa daarbinnen. Tijdens deze masterclass kregen leerlingen vooral inzicht in de plaats van hun eigen onderzoek binnen de internationale ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Al met al waren de Tvwo5-leerlingen unaniem van mening dat het een nuttige dag was. Een goede start van hun worldschoolonderzoek, een mooie inkijk in de wetenschappelijke wereld waarin leerlingen wellicht terecht gaan komen en een inspirerende omgeving met goede masterclasses!

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact