Nieuws

Fantastische sfeer op druk bezochte Grand Bazaar Cambreur College

By september 23, 2013februari 15th, 2021No Comments

Fantastische sfeer op druk bezochte Grand Bazaar Cambreur College

Afgelopen vrijdag werd op het Cambreur College een week vol multiculturele activiteiten vóór en dóór de brugklasleerlingen afgesloten met een grand bazaar in de aula van de school. Veel kraampjes, veel dans en trommelmuziek en vooral een fantastische sfeer. Dat is in het kort wat de bazaar kenmerkte. Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd door een mini slangenbezweerder en twee mooi uitgedoste dames in een sarong. Vervolgens werden de bezoekers verrast door de vele kraampjes waarin allerlei kunstproducten te koop werden aangeboden die de leerlingen tijdens verschillende workshops rond het thema Wereldculturen de week ervoor op school gemaakt hadden. Een paar van deze kunstproducten leverden tijdens een voor het publiek opengestelde veiling een aardig bedrag op voor Vluchtelingenwerk Nederland, het goede doel waar de leerlingen tijdens de Wereldweek voor gewerkt hebben. Heerlijke hapjes waren er in overvloed, gemaakt door de leerlingen zelf tijdens hun Multi Culti kookworkshop en door de vrouwen van de Turkse gemeenschap uit Dongen. Ook een aantal fanatieke ouders leverde een bijdrage door het doneren van een honderdtal prachtig gedecoreerde cupcakes. Groenteboer Jan in ’t Groen zorgde voor de gezonde snack. De aanwezigheid van een aantal enthousiaste inheemse dames maakte dat een heleboel leerlingen aan het eind van de ochtend rondliepen met prachtige henna tatoeages en kunstig ingevlochten haren. En terwijl het publiek binnen mee kon doen met verschillende Afrikaanse dansen, kon luisteren naar een trommelsessie en een zangoptreden van leerlingen, werd er buiten een sponsorloop gehouden waarbij de leerlingen vol enthousiasme aangemoedigd werden door klasgenoten en (groot) ouders. Het docententeam van leerjaar 1 en de brugklassers kunnen terugkijken op een geslaagde week waarin voor Vluchtelingenwerk Nederland ruim €5500,00 werd opgehaald. Een fantastisch bedrag waar we iedereen die daaraan meegewerkt heeft ontzettend voor willen bedanken.
 

AGENDA

Contact