Nieuws

Autistisch, dik, dun, lang, klein: het maakt niet uit!!!

By september 20, 2013februari 15th, 2021No Comments

Autistisch, dik, dun, lang, klein: het maakt niet uit!!!

In onze eerste activiteitenweek zijn alle tweedeklassers van gebouw A met een vijf uur durend pestproject aan de slag gegaan.
Samen met de mentor heeft iedere klas naar de film Ben X gekeken, een film over een autistische jongen (Asperger) die te maken krijgt met pesterijen. Na de film gingen de leerlingen met elkaar in discussie: wat is nu pesten, wat is plagen, wat kun je doen, wat moet je juist niet doen, ligt het aan de pester of juist aan degene die gepest wordt?
De laatste twee lesuren hebben de leerlingen zelf een presentatie gemaakt rondom het onderwerp pesten. Ze mochten zelf een presentatievorm kieze: een film, een powerpointpresentatie, een poster of bijvoorbeeld een toneelstukje. Volgende week in het mentoruur presenteren de leerlingen hun werk ook daadwerkelijk aan elkaar .
Er is intensief gewerkt en de essentie van het project is de leerlingen heel goed duidelijk geworden.

 

AGENDA

Breakweek 3 met diverse aangepaste activiteiten

Eind datum: 23 apr
Read More

leerlingen in ’t zonnetje, onder voorbehoud

Read More

Contact