Nieuws

Smakelijk eten! Guten Appetit! Bon Appetit!

By september 19, 2013februari 15th, 2021No Comments

Smakelijk eten! Guten Appetit! Bon Appetit!

Het is een fantastisch gezicht. Zo’n 280 eerstejaars leerlingen in de aula op de grond zittend aan lage kleurrijke tafels waarop allerlei internationale lekkernijen liggen. De aula ziet er feestelijk uit en de leerlingen wachten netjes af tot het ontbijt uitgeserveerd wordt.
Een multi-culti ontbijt dat voorbereid is door o.a. mevr. Sila Panday , mevr. Annemieke Trella en een aantal gastdocenten uit Afrika en waar ’s ochtend vanaf 6.30 uur door team leerjaar 1 nog de laatste hand aan is gelegd .
Er is van alles te eten voor de leerlingen. Naast Turks brood zijn er Surinaamse vleesbroodjes, Surinaamse roti’s, Afrikaanse hapjes, Chinese bapaobroodjes, Libanese zuivelgerechtjes en Indische spekkoek. Ook de dranken zijn internationaal gekleurd: verschillende exotische vruchtendranken en thee, op Afrikaanse wijze bereid met kardemompeulen en melk.
Voor sommige leerlingen is het even wennen; dit is natuurlijk wel iets heel anders dan de gebruikelijke boterham met kaas of hagelslag. Andere leerlingen zijn nieuwsgierig en proeven echt van alles een beetje. Dit zijn misschien wel onze toekomstige globetrotters!
Leerlingen en docenten en ook de vele moeders die een stevige hand mee uitgestoken hebben, hebben genoten. Het heerlijke ontbijt, maar zeker ook de sfeer en de gezelligheid in de aula, waren de voorbereidingen meer dan waard.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact