Nieuws

Brugklassers Cambreur kijken over hun eigen grenzen.

By september 12, 2013februari 15th, 2021No Comments

Brugklassers Cambreur kijken over hun eigen grenzen.

Net gestart op het Junior College en meteen al grensverleggend bezig.

Voor de eerstejaars leerlingen van het Cambreur College wordt volgende week, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september, het gewone lesrooster ingeruild voor een week met allerlei activiteiten rond het thema Wereldculturen. Even geen wiskunde, biologie of aardrijkskunde maar lessen waarin je onder andere leert om te dansen op Zuid-Amerikaanse wijze, om hapjes te bereiden die wij hier niet zomaar eten, om grote Afrikaanse trommels te bespelen of de zeven wereldwonderen te schilderen. In alle lessen zal aandacht worden besteed aan gewoontes en gebruiken van andere culturen. Veel niet Nederlandse gastdocenten zullen deze week het Junior College bevolken om de leerlingen verhalen te vertellen die kenmerkend zijn voor hun eigen thuisland.

Op vrijdag 20 september wordt de week spectaculair afgesloten met een grote bazaar in de aula van het hoofdgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan. De leerlingen gaan daar hun best doen om met de verkoop van eigengemaakte producten geld op te halen voor Vluchtelingenwerk Nederland. Diezelfde ochtend zetten de leerlingen hun beste beentje voor tijdens een grote sponsorloop. Wellicht zijn ze al bij u aan de deur geweest met de vraag of u hen wilde sponsoren.

De markt is van 10.30 uur tot 14.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. U bent van harte welkom om ook te komen proeven van de fantastische sfeer waar de leerlingen al de gehele week in verbleven!
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact