Nieuws

Cambridge-examen en IB-examen succesvol afgerond

By augustus 22, 2013februari 15th, 2021No Comments

Cambridge-examen en IB-examen succesvol afgerond

TTO-leerlingen Cambeur College doen het super!

Docent Engels Henk Sanders kan opgelucht ademhalen. In de grote vakantie kreeg hij namelijk twee goede berichten: allereerst zijn al zijn derdeklassers geslaagd voor het Cambridge examen en hebben zij daarmee hun TTO-onderbouwopleiding aan het Cambreur College in Dongen succesvol afgerond. Twee keer togen de leerlingen van de tweetalige afdeling naar Eindhoven om zich te laten testen door Britse examinatoren. En opnieuw slaagden alle Cambreurleerlingen erin om het examen te halen. Een mooie prestatie.


Nog spannender was het English IB-examen in vwo6, dat in de meivakantie plaatsvond. Het was voor het Cambreur College en voor de docent Engels het allereerste IB-examen en de eisen daarvoor waren met ingang van dit jaar ook nog eens aanzienlijk verzwaard.

Het IB-examen, het International Baccalaureate English, is het logische vervolg op het Cambridge examen. Na het behalen van hun Cambridge First Certificate hebben de tweetalige leerlingen van het Cambreur College zich drie jaar lang voorbereid op het IB-examen. Dit examen wordt overal ter wereld afgenomen en overal volgens dezelfde normen beoordeeld. Tijdens het IB-examen moeten de leerlingen laten zien dat zij teksten op academisch niveau in het Engels kunnen analyseren en schrijven, dat zij literair goed geschoold zijn en dat zij Engels kunnen spreken alsof het hun moedertaal is. Aangezien de beoordeling geschiedde door assessoren in landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië heeft het even geduurd voordat de leerlingen de uitslag kregen. Maar hun prima resultaten maakten het lange wachten uiteindelijk meer dan goed. Achttien Cambreurleerlingen deden mee, zeventien slaagden erin om dit examen ook daadwerkelijk succesvol af te ronden. Een hele knappe prestatie, van zowel leerlingen als van de docent!


In oktober vieren we als Cambreur College met de inmiddels afgezwaaide leerlingen het behaalde succes. Zij zullen in hun vervolgopleiding en hun verdere werkzame leven gegarandeerd merken, dat het International Baccalaureate English als extra vak een geweldig pre is.
 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact