Nieuws

Erna Leijten neemt afscheid van onderwijs en Cambreur College

By augustus 12, 2013februari 15th, 2021No Comments

Erna Leijten neemt afscheid van onderwijs en Cambreur College

’t positieve overheerst en is doorslaggevend in de beleving van het werken

Eind van dit schooljaar neemt ze afscheid. Formeel komt ze na de ‘laatste grote vakantie’ haar collega’s nog een paar dagen ‘pesten’ en dan slaat ze de schooldeuren definitief achter zich dicht. Alhoewel definitief, dat laatste is niet helemaal waar, want ze assisteert in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar – haar dan oud-collega Wilhelmien Laurijsen – met het indelen, zoeken en verwerken van stageplaatsen voor alle Cambreur-leerlingen.
Over wie we het hebben, Erna Leijten. De geboren Drunense, al jaren woonachtig in Oosteind, is in veertien jaar Cambreur College geworden tot een meubelstuk dat bij de school hoort. En in het bijzonder bij de basis- en kaderberoepsleerlingen die gehuisvest zijn in het zogenaamde ‘B-gebouw’.
“Het werken met meiden en jongens die echt en recht voor zijn raap reageren voelt als vertrouwd. Zeker als je daarbij ondersteund wordt door collega’s die net als jij gaan voor goed vmbo-onderwijs.”
Als de docente Zorg & Welzijn een weekje minister zou mogen zijn, dat verplichtte ze alle beleidsmakers om een maand mee te draaien in het vmbo-onderwijs en met name de laagste niveaugroepen: basis- en kaderberoeps.
‘Dan ervaren ze wat werken in het onderwijs betekent en welke maatregelen zeker teruggeschroefd moeten worden om het lesgeven mogelijk, maar vooral plezieriger te maken. Dat laatste geeft docenten prikkels en energie om zich staande te kunnen houden.’
Erna Leijten ergert zich vaak aan de negatieve houding van de maatschappij ten opzichte van het vmbo-onderwijs. Zij wil iedereen laten zien dat het gros van de leerlingen ‘echte mensen’ zijn.
‘Hiermee bedoel ik leerlingen; jonge mensen die veel mogelijkheden hebben en in de toekomst meehelpen om de maatschappij op te bouwen, te ondersteunen en bereikbaar maken wat ze in gedachten hebben. “
Naast de leerlingen zal Erna Leijten vooral het contact met haar collega’s van gebouw B gaan missen. Die waren er op de momenten dat je hulp en steun nodig had.
Erna Leijten sluit met een boodschap af: “Het positieve overheerst en daardoor zijn de negatieve gebeurtenissen niet doorslaggevend in de beleving van het werken.”

 

AGENDA

08.00 bekendmaking normering vmbo bb/kb

Read More

ZOMERVAKANTIE

Eind datum: 05 sep
Read More

Contact