Nieuws

De Cambreur-mozaïeken van Marius de Leeuw

De Cambreur-mozaïeken van Marius de Leeuw

Er zijn momenteel weer bouwactiviteiten rondom het Cambreur College, en wel in de tuin aan de voorzijde in het “zwembad”. Zo noemen de leerlingen oneerbiedig de bak vol met regenwater op de plaats van de voormalige toneelkelder van de gymzaal.

En deze bouwactiviteiten zijn het begin van het opnieuw oprichten van het mozaïek kunstwerk van Marius de Leeuw, op een manier zoals de banner op de bouwlocatie middels een 3D impressie laat zien. De ene komt rechtop te staan. De andere wordt als bank horizontaal geplaatst. Het ontwerp is van oud leerling en architect Rik Holierhoek.

Met de ene wordt dan de afbeelding bedoeld die aan de linkerzijde horizontaal in de gevel van de vorige school was aangebracht. Hierna te noemen de HBS- mozaïeken, omdat het linker gedeelte van de school heel vroeger bij de Dongenaren bekend stond als de HBS.

En met de andere wordt dan de verticale afbeelding in het rechter gedeelte bedoeld. Hierna te noemen de MMS- mozaïeken, omdat de Dongenaren dit gebouw kende als MMS.

Klik hier voor het gehele artikel.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More

Contact