Nieuws

Online samenwerking TTO Havo 5 Suchitra academy komt op stoom

By november 17, 2022No Comments

Online samenwerking TTO Havo 5 Suchitra academy komt op stoom

De Engelse taal leren is een ding, maar die in een interculturele setting gebruiken is iets totaal anders. De leerlingen van TTO Havo 5 zijn in het kader van het vak Global Studies aan de slag gegaan met een internationaal filmproject met leerlingen van de Suchitra Academy in Hyderabad, India.

Nadat onze TTO Havo 5 leerlingen de eerste weken van dit schooljaar een berg taaie literatuur over interculturele communicatie moesten doorwerken, mochten ze nu het geleerde in de praktijk gaan brengen. Nadat ze hun Indiase leeftijdsgenoten vorige week voor het eerst hebben ontmoet, begon vandaag de echte samenwerking. De gecombineerde Indiaas – Nederlandse groepen gaan de komende tijd aan de slag met onderwerpen als geboorterituelen, opgroeien van verschillende generaties en stereotype beelden van India en Nederland. Uiteindelijk resulteert deze samenwerking in 3 korte films over de genoemde onderwerpen. Door middel van deze samenwerking leren leerlingen meer over jongeren uit een andere cultuur en over samenwerken met leerlingen uit een andere cultuur. Zodoende past dit project uitstekend bij de drie pijlers van het TTO, namelijk taalontwikkeling, internationalisering en persoonlijke groei. We zijn reuze benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van het harde en enthousiaste werken van onze TTO’ers en hun Indiase groepsgenoten!

AGENDA

Toetsweek 1 voor alle leerlingen Eind datum: 28 nov
Read More
bezinningsdagen (T)havo 4 Eind datum: 01 dec
Read More
19.00 algemene informatieavond ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen groep 7 en 8
Read More

Contact