Nieuws

School op afstand

By januari 26, 2021februari 15th, 2021No Comments

School op afstand

’s Ochtends kom ik uit bed op de tijd, waar ik normaal al op de fiets zou zitten. Ik doe een trui aan en een broek en loop naar beneden voor een ontbijtje. Dan loop ik weer naar boven voor mijn eerste online les.
 
De lessen beginnen gewoon op de normale schooltijden, je mag niet eten of drinken onder de les en je moet je boeken bij je hebben. De lessen op afstand zijn heel anders, dan als je op school zit. We doen vaker kahoot of quizlet live. Ook zijn de lessen meestal 10 minuten korter en we krijgen meer uitleg dan normaal. Na school hebben we daardoor ook minder huiswerk dan normaal. Veel van het huiswerk hebben we al af tijdens de online les. Er zijn minder toetsen en projecten. Dit vinden leraren fijner als we op school zijn. We leren onze leraren op een nieuwe manier kennen. Je komt er achter dat ze kinderen hebben of een partner.
 
Hun creatieve kant komen we ook tegen. Ze doen veel moeite om de les leuk en educatief te houden. Samenwerken is moeilijker om online te doen. Dit kan wel met de functie break-out rooms. Deze functie verdeeld de leerlingen in groepen in een aparte zoom sessie. De leraar kan in deze groepen komen om te kijken of alles goed gaat. Zo kan ik toch een beetje kletsen met mijn klasgenoten. Alleen werkt de wifi niet altijd mee. Veel kinderen worden tijdens de les er uit gezet door zoom, omdat ze geen goede wifi hebben. Dat is een moeilijke situatie. Gelukkig bedenken leraren hier een andere manier op.
 
Sommige vakken zijn lastiger om online te doen, zoals gym, de gymleraar bedenkt wel leuke dingen, maar toch bewegen we een stuk minder. Zelf probeer ik wel in beweging te blijven. Dit doe ik door ’s avonds een keer een rondje te lopen met mijn vader of even lekker te dansen op muziek.
 
Ik mis het naar school gaan wel heel erg. Het is moeilijk om veel contact te houden met je klasgenoten. onze groepsapp wordt in de corona tijd meer gebruikt. We vinden het ook gezellig om ’s avonds te bellen en spelletjes te spelen. Ook heb je minder contact met je vrienden. We gaan nu na school niet zomaar even ergens naar toe. Dat mis ik ook. Er zijn veel voordelen aan les op afstand, maar ook veel nadelen.
 
Sanne van Gils THA2D

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact