Nieuws

Hoe ervaart Daniel Kroeze de online lessen?

By januari 26, 2021februari 15th, 2021No Comments

Hoe ervaart Daniel Kroeze de online lessen?

Mijn naam is Daniel Kroeze. Ik ben 12 jaar en zit in de eerste klas van het VWO, Cambreur College. Door de lockdown zit ik thuis op school.
Dat betekent eigenlijk dat ik gewoon mijn lesrooster volg, maar dan vanaf 1 plek: thuis. Niet meer wisselen van klas, even tussen de lessen met iemand kletsen die je tegenkomt op de gang..
Hier thuis zitten we eigenlijk 5 dagen per week allemaal op een eigen kamer. Mijn zus en ik volgen school en mijn ouders werken nu ook de hele dag achter een beeldscherm.
Dagen zijn in principe net zo lang als op school. Alleen de gymlessen vallen uit. Wel duren de meeste lessen nu een Zoom-sessie lang en dus 40 minuten. Dat is eigenlijk 10 minuten korter dan het rooster. Het geeft tijd om even de boeken te wisselen en wat te drinken te gaan halen. En soms kun je ook vast wat huiswerk doen.

Wat is wel mis is wel dat er minder activiteiten gedaan worden. Op school hadden docenten ook wel vaak les in een spelletje gestopt: en quiz ofzo. Dat is er nu eigenlijk niet meer. Ook merk ik bij mezelf dat ik minder makkelijk een vraag stel aan de docent. Ik vind het fijn dat mijn zus vorig schooljaar ook thuis heeft gewerkt in lockdown. Ze kon me bijvoorbeeld helpen om het programma MijnSchrift te gaan gebruiken, zodat je je huiswerk digitaal in kunt leveren.

Samenwerken doen we nu via break out rooms in Zoom: met een klein groepje ga je dan ergens mee aan de slag. Dat lukt best goed. En ook via whatsapp hebben we contact met elkaar.
Het is jammer dat je elkaar niet ziet, maar er is ook een voordeel aan thuis werken. Ik kan me soms beter concentreren.

Waar ik trots op ben? Dat we het gewoon voor elkaar krijgen samen om deze tijd door te komen!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact