Nieuws

Kennismaken met het Cambreur

By november 11, 2020februari 15th, 2021No Comments

Kennismaken met het Cambreur

Samen met je juf of meester van groep 8 naar een middelbare school. Daar lesjes volgen en al een beetje voelen of je jezelf hier volgend schooljaar ziet lopen. Dat is het aanbod dat het Cambreur ieder jaar doet aan de basisscholen.

Ook dit jaar.

De leerlingen krijgen bij de start een Cambreurmondkapje uitgereikt, want ze moeten mee in de regels die op het middelbaar gelden.

En in de klas is het als vanouds: een docent is de hele middag de gastheer, geeft zelf een lesje en begeleidt de leerlingen naar de lokalen waar twee collega’s twee andere vakken geven.

Zoals Piet Robben, docent Nederlands: “Het is elk jaar een klein feestje om leerlingen van groep 8 in een kennismakingsles te laten beleven dat taal veel meer is dan spelling en grammatica alleen. Ze ervaren wat er gebeurt als je taal net niet goed gebruikt. In een actief half uur ontdekken de toekomstige brugklassers hoe grappig versprekingen zijn en dus hoe belangrijk het is om de Nederlandse taal te beheersen. Ze buitelen over elkaar heen van enthousiasme en verlaten met een grote glimlach het lokaal.”

Of zoals Anne-marie van Hulten, docente Frans. Zij heeft groep 8 kennis laten maken met de mooie Franse taal. “Douche, café, restaurant, étalage……………… Juf ik wist niet dat er zoveel Franse woordjes in de Nederlandse taal voorkomen!!” Ze hebben geleerd hoe ze iemand begroeten en hoe ze in het Frans kunnen vertellen hoe ze heten. Dit aan de hand van het Bonjourlied.

Naast een theoretisch vak kunnen de leerlingen bij sport of beeldende vorming ook praktisch aan de slag. Een mooie mix van wat het Cambreur te bieden heeft.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact