Nieuws

Going back in time…………….

By november 9, 2020februari 15th, 2021No Comments

Going back in time…………….

Baal je wel eens van school? Zou je graag een leven zonder huiswerk hebben? En vind je dat je soms strenge docenten heel veel van je eisen?
De leerlingen van klas 2TTO van het Cambreur College gaan vast op al deze vragen een volmondig NEE antwoorden. Zij hebben immers afgelopen week, tijdens het interactief, Engelstalig toneel met het theatergezelschap Phileas Fogg, ervaren hoe afschuwelijk het was om een kind te zijn in de Victoriaanse tijd. Als je op school een fout maakte, werd je stevig door je juf met een stok op je vingers getikt, áls je al naar school mocht. Voor de meeste kinderen in die tijd bestond het leven uit werken: als schoorsteenveger of als arbeider in de kolenmijnen. En had je geen werk om een groot gezin mee te kunnen onderhouden? Dan werd je al vroeg de straat op gestuurd om te bedelen. Nee, dan toch maar liever iedere dag naar school en het huiswerk op de koop toe nemen.
Ook de gezondheidssituatie van jonge kinderen in die tijd is beslist onvergelijkbaar met de situatie van vandaag de dag en een jong kinderleven was verre van leuk. Om deze ervaringen op te doen tijdens een aantal ad hoc ingestudeerde scènes met twee heuse Engelstalige toneelspelers, was echter wél heel erg leuk. Met verve werd er door de leerlingen gebedeld, geld bij dode mensen gepikt, een schoorsteen geveegd en een explosie in een mijn voorkomen. Ook dhr. Van Ommen, mentor van klas tvw2B, werd spontaan een rol in het toneelstuk toebedeeld en hij speelde een glansrol als het flirtende dienstmeisje Ruby.
Helaas was er vanwege de coronamaatregelen dit jaar geen ruimte voor ouders om naar het spektakel te komen kijken. Om dat een beetje goed te maken, heeft Bas van Disseldorp, oud-leerling van onze school, een flink aantal filmopnames gemaakt tijdens de oefenscènes en de uiteindelijke uitvoering van het toneelstuk. Daar gaan alle ouders vast binnenkort iets van terugzien.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact