Nieuws

Hei, miten menee? (Hallo, hoe gaat het ermee?)

By oktober 15, 2020februari 15th, 2021No Comments

Hei, miten menee? (Hallo, hoe gaat het ermee?)

Daar was ie dan eindelijk! De grote envelop uit Finland die door mevr. Trella al even werd verwacht. In de envelop zaten de brieven voor alle leerlingen van klas TTO1, geschreven door Finse jongens en meiden van ongeveer dezelfde leeftijd. Al deze kinderen wonen en gaan naar school in het Finse plaatsje Liminka, in de provincie Oulou, maar liefst zo’n 2600 km hier vandaan. De grote envelop was de start van een mini snail mail project (ja, daarom moeten we soms lang wachten…?) waarin de leerlingen elkaar via brieven rond allerhande thema’s beter gaan leren kennen. In wat voor huis woon jij, en wat eten jullie zoal, wat voor feesten vieren jullie, hoe koud is het bij jullie in de winter en blijft het dan echt zo lang donker…….?
Vandaag hebben onze Cambreurleerlingen hun eerste brief geschreven naar hun penpals in het verre noorden. Soms kostte het nog wat moeite en bleef de brief beperkt tot een paar regeltjes, soms werden er meteen al hele verhalen geschreven. Het zou zomaar eens de start kunnen zijn van langdurige, onderlinge contacten.
Een mooi project waarbij de leerlingen in beide landen leren van elkaars cultuur, elkaars gewoonten en…… natuurlijk hun Engels verbeteren.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact