Nieuws

TEAMBUILDING OP HET VWO!

By oktober 5, 2020februari 15th, 2021No Comments

TEAMBUILDING OP HET VWO!

In het kader van ‘Verrassend vwo’ stond de afgelopen breakweek op het Cambreur College een dag in het teken van teambuilding. De brugklasleerlingen zitten nu een paar weken bij elkaar in de klas en ze leren elkaar steeds beter kennen. Op deze dag wordt ruimte gecreëerd om samen te werken en te bouwen aan een prettige sfeer in de groep.

Zo moest er zo snel mogelijk een parcours over een stormbaan worden afgelegd, waar een leerling klaar stond om een letter aan te reiken. Vervolgens moesten de leerlingen uit klas vw1a en uit tto1b een zin formuleren. Elke klas had zijn eigen zin en er werd volop strijd geleverd om als eerste de zin samengesteld te krijgen.

Bij een volgende opdracht moesten de leerlingen zelf groepjes van vijf of zes leerlingen maken. Ze kregen een aantal prikkers en spekjes en daarmee moesten ze een zo hoog mogelijke toren samenstellen. Het team met de hoogste toren, die het langste bleef staan, had gewonnen.

Weer een andere activiteit was een spel waarbij weer de hele groep moest samenwerken. De leerlingen speelden levend stratego en moesten elkaar helpen en beschermen. Het bespreken van de toe te passen strategie bleek noodzakelijk. Dit overleg en samenspel resulteerde in een duel waarin beide partijen zich enthousiast weerden.

Onder het genot van een ijsje en in een gezellige sfeer werd deze geslaagde dag samen afgesloten.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact