Nieuws

Cambreur College wordt EPAS-school

By september 23, 2020februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College wordt EPAS-school

EPAS, weer een afkorting, opnieuw een certificaat en een bordje aan de voordeur. Het Cambreur is er heel blij mee en noemt het een erkenning voor de inzet van vele collega’s. Maar waar staat het voor? EPAS is de afkorting voor European Parliament Ambassador School. Op 27 november 2020 nemen Tatiane Spijker en Koen Verstegen het behaalde certificaat in ontvangst. Zij hebben in de afgelopen paar jaar het voorwerk gedaan en in beeld gebracht wat er op het Cambreur, met name op de TTO-afdeling, in het onderwijs gebeurt met het thema Europa.

De visitatie door Wil Willemsen vond op 21 september plaats. Willemsen voerde een gesprek met Jens en Norah uit respectievelijk Tvwo5 en Tvwo2. In de aula ontving hij daarna klas havo1a en havo1b, waar hij op aansprekende, interactieve wijze de leerlingen meenam in het belang van Europa met name ook voor jongeren: de klimaatdoelen zodat we ook over dertig jaar nog een leefbare wereld hebben, internet zonder extra kosten als je de grens over gaat, studeren en werken in het buitenland zonder grote belemmeringen om maar enkele voorbeelden te noemen.

Hij riep hen op om in ieder geval gebruik te maken van hun stemrecht als zij over een aantal jaar achttien geworden zijn. Tot slot loopt Willemsen de diverse punten na, waaraan het Cambreur moet voldoen om zich EPAS-school te kunnen noemen. Aandacht voor Europa in lessen, in projecten en bij meerdaagse excursies is essentieel, een aantal leerlingen die actief willen meedenken eveneens en participeren in diverse Europese netwerken een must.

Nog belangrijker dan het certificaat is misschien wel het aanstekelijk enthousiasme van Wil Willemsen die met tal van ideeën komt die zeker opgepikt gaan worden door het Cambreurteam. Voor nu is een felicitatie voor mevrouw Spijker, de heer Verstegen en alle leerlingen en collega’s die meegewerkt hebben op zijn plaats.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact