Nieuws

Kersverse Juniors van start

By september 22, 2020februari 15th, 2021No Comments

Kersverse Juniors van start

Het Cambreur wil graag het bewustzijn over Europa bij de leerlingen vergroten. We leven immers op een bijzonder continent met eigen uitdagingen en kansen. Of het nu gaat om vluchtelingenstromen, corona-aanpak of het Parijse Klimaatakkoord, Europa is een terugkerend ‘hot item’ dat een plek verdient binnen het onderwijsaanbod. Vanuit die gedachte en om de lang gekoesterde wens kracht bij te zetten om een zogeheten EPAS school te kunnen worden (een school waar men Europa wat explicieter in het lesaanbod laat terugkomen) zijn docenten Tatiane Spijker en Koen Verstegen vandaag met een aantal enthousiaste en geëngageerde leerlingen van start gegaan. Deze leerlingen, afkomstig uit diverse TTO jaarlagen, committeren zich om als Junior European Ambassador de school in te gaan en mooie en interessante activiteiten te ontplooien om Europa onder de aandacht te brengen in de geesten van hun leeftijdsgenoten. Vooraleerst is het programma vooral gelinkt aan het TTO, maar wellicht kunnen in een later stadium ook de reguliere afdelingen meedoen.
Overigens staat er voor de inspanningen van de Juniors een mooie beloning te wachten. Zo kunnen ze kennismaken met collega Juniors uit binnen- en buitenland, krijgen ze de kans om met Europarlementariërs en politici in gesprek te gaan en staat een bezoek aan Brussel ook als vaste prik op de agenda.

AGENDA

rapportbespreking, leerlingen vrij
Read More
17.00 deadline inschrijving herkansingen schoolexamens voor eindexamenleerlingen
Read More

Contact