Nieuws

Coronanieuws

By september 7, 2020februari 15th, 2021No Comments

Coronanieuws

In magister zijn twee nieuwe kolommen aangemaakt.
CO wordt ingevoerd als een leerling zelf positief getest is. Zo kunnen we het aantal besmettingen in de school goed monitoren en de GGD tijdig inschakelen.
AC wordt ingevoerd als
– Een leerling getest wordt en de uitslag van de test thuis moet afwachten
– Een leerling thuis is, omdat een van de gezinsleden getest wordt en de uitslag moet afwachten
– Een leerling thuis is, omdat een van de gezinsleden positief getest is.

Bij een besmetting van een leerling wordt de GGD ingeschakeld. De GGD doet contactonderzoek en stelt alle betrokkenen op de hoogte. Als school hebben we contact met de GGD en volgen we de aanwijzingen op. We informeren de klas of de jaarlaag, we informeren alle personeelsleden. Als er drie of meer leerlingen in een klas positief getest zijn worden er extra maatregelen getroffen op last van de GGD.

Tip van een collega: Als uw kind een eigen DigiD heeft, dan kunt u eerder checken via coronatest.nl of uw kind positief of negatief getest is. Moet u wachten op een telefoontje van de GGD, dan kan dat langer duren. Het is dus slim om uit voorzorg een DigiD voor uw kind aan te vragen.

Wat te doen bij een negatief testresultaat, waarbij je nog wel klachten hebt?
Wij volgen hierin het advies van het RIVM:
Als de uitslag van de test negatief is, dan had je op het moment dat je getest werd geen infectie met het nieuwe coronavirus. Je hoeft niet meer thuis te blijven en mag weer doen wat je normaal ook zou doen  Blijf je wel aan de regels houden die voor iedereen in Nederland gelden: houd 1,5 meter afstand van mensen die niet bij je in huis wonen, was regelmatig je handen en hoest en nies in je elleboog.
Krijg je nieuwe klachten die kunnen passen bij infectie met het nieuwe coronavirus, of zijn je klachten verergerd nadat je getest bent? Blijf dan thuis en bel opnieuw naar het landelijke afsprakennummer coronatest via 0800- 1202. Neem bij ernstige klachten telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost.

Wat te doen als het kouder wordt?
De deuren van de klaslokalen blijven in principe open, de ramen zijn open als het kan. Tussen de lessen in ventileren we in ieder geval geruime tijd. Een extra trui is geen overbodige luxe.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact