Nieuws

Turnen is superleuk

By september 2, 2020februari 15th, 2021No Comments

Turnen is superleuk

Turnsters klagen steeds vaker over fysieke en mentale mishandeling door hun coaches. Vooral veel kinderen maken hiervan melding. Volgens sportpedagoog Nicolette Schippers heeft een op drie turnsters last van emotioneel misbruik, omdat hun coach wil dat zij de top bereiken.

In het TV-programma Een Vandaag kwam turnster Mijntje Loonen, vierdejaars van het Cambreur College, maandag met een tegengeluid. Ze is al heel vroeg begonnen met turnen en heeft ondertussen ruim 56 medailles binnengehaald. “Ik vind het gewoon een superleuke sport en heb weinig misstanden meegemaakt. Haar coach José Braat vindt dat de harde aanpak niet werkt. “Je moet als coach juist proberen de goede sfeer te behouden. Er gaan in de turnwereld nog wel eens dingen fout, ook omdat ouders vinden dat hun kind een topturner moet worden, maar er is al veel verbeterd. Je moet kinderen niet drillen, maar positief coachen. ”

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact