Nieuws

Een nieuwe toekomst voor de Cambreurmozaïeken?

By juni 29, 2020februari 15th, 2021No Comments

Een nieuwe toekomst voor de Cambreurmozaïeken?

Begin jaren zestig bestond het hoofdgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan nog uit twee scholen: de MMS rechts, de HBS links. Marius de Leeuw maakte hiervoor op beide kopse gevels twee passende mozaïeken. Gedateerd inmiddels, maar wel getuigenissen van de wederopbouwperiode met een duidelijke taak voor vrouwen en voor mannen.

In het nieuwe Cambreur is er voor de enorme mozaïeken geen plek. De Heemkundekring De Heerlijckheit Dongen en de Werkgroep Monumentale Kunst van de Bond Heemschut heeft samenwerking gezocht en belangstellenden uitgenodigd om met alternatieve plannen te komen. Deze zijn het afgelopen halve jaar door een keuzecommissie beoordeeld en het eindrapport werd afgelopen donderdag door voorzitter Patricia Brunklaus aan wethouder Eline van Boxtel en rector Nynke Gerritsma aangeboden. Na de zomervakantie nemen beide partijen een besluit. Daarna wordt alles in het werk gesteld om de financiering van de herplaatsing rond te krijgen, zodat de kunstwerken voor Dongen behouden blijven.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact