Nieuws

Jens is absoluut ‘one of a kind’!!!

By juni 17, 2020februari 15th, 2021No Comments

Jens is absoluut ‘one of a kind’!!!

Wordt het één of worden het twee tienen op zijn havo-eindlijst?

Niet alleen omdat hij zo intelligent, leergierig en sympathiek is. Niet alleen omdat hij supersociaal is en daarom zeer gewaardeerd en gerespecteerd door zijn klasgenoten.

Het zijn ook zijn gedrevenheid en zijn aanstekelijke gepassioneerdheid die Jens van Dongen maken tot wat hij is: een zeer bijzonder mens!

Jens is heus wel tevreden met zijn eindlijst, daar niet van. Gemiddeld een 8,8, met acht negens en één tien, voor scheikunde. Dat liegt er toch niet bepaald om. Maar toch zit hem die 9 voor Engels dwars; als hij die herkanst, kán er misschien toch nog een 10 uitrollen. Moet-ie wel een 9.7 halen voor de resultaatsverbeteringstoets……

Jens heeft een enorme passie voor de wetenschap. “Ik hou van het mysterie, van het onbekende. In de lessen van meneer Dolevo (scheikunde/Chemistry) spelen we met de stof

en ‘zetten we het geleerde vast’ (zo drukt Jens het uit) in de practica.” Jens wil sowieso wetenschapper worden; daarom gaat hij eerst vwo doen. ‘Natuurlijk op het Cambreur, dat is een warme school. De leraren hebben me hier echt een thuis geboden en reageren allemaal zo trots.’ Jens heeft eerder ook al eens een 10 voor een practicum bij biologie gehaald. ‘Bij mevrouw Schrover, die had nog nooit een 10 voor een practicum gegeven. Daar geniet ik nu nog steeds van,’ glundert hij van oor tot oor.

Ook buiten de reguliere lessen om heeft Jens zijn sporen achtergelaten. Hij is lid van de CIA, de groep leerlingen die van alles regelt voor de Cambreurianen.  Verder is hij namens de leerlingen lid van de MR. ‘Ik wil er alles uithalen wat erin zit. Daarom ben ik het Cambreur ook echt dankbaar,  ook voor het TTO en ook voor het mogen deelnemen aan het MUN (Model United Nations), noem maar op.”

Jens gaat toegepaste scheikunde of biologie studeren na het vwo. Maar eerst proberen of die 10 voor Engels lukt en daarna nog 2 jaar vwo. Wij wensen hem alle succes en zijn dankbaar voor  het  mogen begeleiden van deze unieke leerling.

 

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact