Nieuws

Talent en discipline!

By juni 3, 2020februari 15th, 2021No Comments

Talent en discipline!

Twee kwaliteiten die kunnen leiden tot prachtige prestaties waarmee Mirte Debats uit Tvw6b al vaker ervaring heeft gehad. Dit keer heeft zij de “Prix du Jeune Lecteur néerlandais” in de wacht gesleept. Deze prijs wordt uitgereikt door het Institut Français aan een Nederlandstalige leerling uit vwo 5-6 of een student uit het eerste jaar HBO die het beste opstel schrijft over een bepaald boek. Dit jaar hebben de leerlingen en studenten zich gebogen over Nos rêves de pauvres van Nadir Dendoune, een autobiografisch verhaal over het leven van de familie Dendoune in een van de Parijse banlieues. Mirte wist met haar opstel de jury te overtuigen van haar brede blik op het onderwerp en haar bijzonder poëtische taalgebruik. Mirte, chapeau!!!
Volgend cursusjaar is Mirte te vinden op de universiteit in Brussel waar ze haar talent verder gaat ontwikkelen. Ze gaat namelijk Engels en Frans studeren! Succes, Mirte! We zijn trots op je!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact