Nieuws

Anniko van Os vertegenwoordigt Cambreur in Lagerhuisfinale op tv

By april 16, 2020februari 15th, 2021No Comments

Anniko van Os vertegenwoordigt Cambreur in Lagerhuisfinale op tv

Weet je nog, dat het Cambreur College met het Lagerhuisteam zich (weer) de beste van Brabant mocht noemen? We hadden ons zo verheugd op de landelijke finales, maar gezien de ontwikkelingen rondom corona zit dat er dit jaar helaas niet in. Toch gaat de tv-uitzending op 5 mei gewoon door. De tv-finale op 5 mei zal een andere opzet krijgen die meer zal lijken op de vroegere opzet van het televisieprogramma Het Lagerhuis. In de tv-finale gaat een groep jongeren debatteren over de ontwikkelingen van de laatste periode in relatie tot 75 jaar vrijheid. Alle winnaars van de voorronde (15 scholen in totaal) werden in de gelegenheid gesteld om één leerling uit het team voor te dragen voor een rol in de uitzending. Namens het Cambreur College is dat Anniko geworden en ze heeft vandaag over de volgende stellingen gedebatteerd:

Jongeren zijn te laconiek over het coronavirus.

Bevrijdingsdag moet voortaan een andere invulling krijgen

Ondanks al het leed biedt de coronacrisis een uitgelezen kans voor een betere wereld.

Anniko heeft dit fantastisch gedaan en is geselecteerd voor de tv-finale. De opnames hiervan zijn 3 mei en op 5 mei wordt dit uitgezonden om 22:15 op NPO2. Wij zijn nu al heel trots op Anniko en kunnen niet wachten om haar op tv te zien schitteren!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact