Nieuws

Schoolexamens in coronatijd

By april 1, 2020februari 15th, 2021No Comments

Schoolexamens in coronatijd

In de anders zo levendige aula wordt er deze week serieus gewerkt. Precies een week later dan gepland start namelijk de laatste toetsweek voor de examenkandidaten van het Cambreur. Voor hen direct ook de laatste examens, want een centraal examen komt er niet. Ook hun voorbereiding is anders: ze hebben thuis moeten werken, hebben lessen gevolgd via het programma ZOOM en hebben waar nodig individueel contact gehad met hun docenten.

Examen doen in coronatijd vergt een andere organisatie: de leerlingen komen via verschillende ingangen binnen, de tafels staan ver uit elkaar. De kluisjes blijven ongebruikt om samenscholing te voorkomen. De toetsen liggen al omgekeerd klaar op de bank. Vragen stellen tijdens het werk kan niet om anderen niet te storen. Na de toets laten de leerlingen het werk liggen en lopen een voor een de school weer uit. Surveillanten halen het werk op als iedereen weg is en maken de tafels schoon voor de volgende sessie.

En hoe ziet het schooljaar er verder uit voor de examenkandidaten?

Er volgen nog inhaaltoetsen, er volgen nog herkansingen. En als de slaag-zakregeling bekend is zal er vermoedelijk ook nog een herexamen komen. Uiteindelijk weten de leerlingen toch pas ergens in juni of ze geslaagd zijn.

Voorzichtig denkt het Cambreur na over een feestelijke diploma-uitreiking. Want deze lichting in gala zou niemand willen missen, toch?

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact