Nieuws

Coronavirus update d.d. 24 maart 2020

By maart 25, 2020februari 15th, 2021No Comments

Coronavirus update d.d. 24 maart 2020

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Zoals jullie mogelijk al gehoord hebben, zijn de centrale examens dit schooljaar geannuleerd. Dat geldt ook voor de praktijkexamens van het vmbo (de zgn CPSE’s). Op basis van de resultaten van de schoolexamens wordt er beslist of examenleerlingen geslaagd zijn. Als ze geslaagd zijn ontvangen leerlingen een volwaardig diploma. Zoals het nu lijkt weten examenleerlingen in juni of ze geslaagd zijn of niet.

We kunnen ons goed voorstellen dat dit nieuws niet prettig is om te ontvangen. In deze corona-crisistijd ontstaan logischerwijs zorgen en onzekerheden over de toekomst van uw zoon of dochter.

Minister Slob: “Het doel van het nemen van deze maatregelingen is juist om examenleerlingen ondanks de coronacrisis te begeleiden naar een goede afronding en met een volwaardig diploma op zak de overstap te kunnen laten maken naar het vervolgonderwijs.”

Schoolexamens
Na de berichtgeving gisteren waarin verscherpte maatregelen werden aangekondigd, ontstond logischerwijs verwarring over hoe het verbod op samenkomsten te verenigen is met het doorgaan van de schoolexamens. Met het besluit van minister Slob krijgen we als school tot 6 juni – met inachtneming van de RIVM-richtlijnen – de tijd om de schoolexamens af te nemen.

Vandaag hebben wij besloten om de geplande schoolexamens van deze week uit te stellen. Wij verwachten op korte termijn informatie over de nieuwe zak- en slaagreling en de herkansingen, op basis waarvan wij dan een nieuwe planning zullen maken. We informeren u hierover later deze week.

Geplande mondelinge examens vanaf 30 maart gaan door
Voor volgende week staan voor examenleerlingen mondelinge schoolexamens gepland. Deze mondelinge examens gaan door zoals gepland. We zullen de mondelinge examens op afstand afnemen. Leerlingen ontvangen hierover nadere informatie. We roepen leerlingen op om hun voorbereidingen voor de mondelinge examens voort te zetten zodat ze goed kunnen scoren op dit examenonderdeel.

Maatschappelijke stages gaan niet door
Gisteren heeft de overheid besloten om alle evenementen tot en met 1 juni niet door te laten gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de maatschappelijke stages. De volgende stages gaan niet door:
– Avond4daagse Dongen: 9 t/m 12 juni
– Oranjeboel Rijen: 25, 26 en 27 april
– Oranjeparkfestival Dongen: 26 en 27 april
– Dag van het Park: 17 mei
– De stage een “Zonnige ontmoeting” zal opgeschort worden.

We begrijpen dat dit een onzekere tijd is met de begrijpelijke zorg voor uw zoon of dochter. Deze zorg delen wij. We begrijpen dat zeker voor examenleerlingen dit een verwarrende tijd is. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw zoon/dochter met de juiste begeleiding de schoolexamens af kan ronden.

Wij wensen u gezondheid, uithoudingsvermogen en energie in deze moeilijke tijden. Wees voorzichtig, let op elkaar en geniet van de goede dingen die er zijn.

Met een hartelijke groet,
Nynke Gerritsma, rector Kwadrant Scholengroep
René Hermans en Helga van der Weele, directie Cambreur College

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact