Nieuws

Update maatregelen coronavirus 13 maart 2020

By maart 13, 2020februari 15th, 2021No Comments

Update maatregelen coronavirus 13 maart 2020

Wij willen allereerst alle ouders en leerlingen bedanken voor de positieve manier waarop om wordt gegaan met deze ongewone en onzekere situatie. Het is fijn dat wij daarop kunnen rekenen.

De maatregelen die het kabinet en de RIVM gisteren (12 maart) hebben afgekondigd veranderen niets aan de situatie op onze school. Het onderwijs gaat zo veel mogelijk door. Op dit moment zit er volgens de richtlijnen van het RIVM een flink aantal leerlingen en collega’s thuis met verkoudheidsklachten. De collega’s die wel op school zijn geven hun lessen in de meeste gevallen met een beperkt aantal leerlingen in de schoolbanken. Overigens zijn de meeste leerlingen en collega’s, gelukkig gewoon aanwezig.

Tijdelijke schoolsluiting?
Ook voor ons is het afwachten hoe het beleid van het RIVM zich de komende dagen ontwikkelt en welke maatregelen OMO, de gemeente en de GGD hieraan verbinden. De laatste drie instanties bepalen gezamenlijk of scholen al dan niet openblijven of tijdelijk sluiten. Uiteraard worden besluiten direct met de schoolleiding gecommuniceerd en wordt u vervolgens zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

De lessen/lesstof
Ons uitgangspunt is om alle leerlingen in deze bijzondere situatie, zowel op school als thuis, zoveel mogelijk te betrekken bij de lessen en de lesstof. De docenten proberen zoveel mogelijk opdrachten, filmpjes, uitleg, aantekeningen enzovoorts via de ELO en de mail te communiceren met de leerlingen. We verwachten van de leerlingen die thuis zijn, dat zij zelfstandig aan deze lesstof en opdrachten werken; ook als de school op enig moment tijdelijk zou moeten sluiten. Uiteraard kan uw zoon of dochter via de mail altijd met vakspecifieke vragen terecht bij de vakdocent.

Toetsen en examens
Op landelijk niveau wordt door de VO-raad en het ministerie van OC&W gesproken over de manier van handelen rondom de examens; denk bijvoorbeeld aan het afronden van de PTA’s. Een situatie als deze, waarbij er sprake is van overmacht, vraagt om maatwerk waarbij de beslissingen door OC&W genomen worden.

Activiteiten op school die niet doorgaan
MUN, hypnoseavond, filmavond leerjaar 2, alle uitwisselingen en alle reizen tot en met half april

Voorzorgsmaatregelen
In school hanteren we extra voorzorgsmaatregelen zoals aangegeven door de RIVM en de GGD Hart van Brabant:

  • regelmatig handen wassen met water en zeep en droog af met een papieren handdoek of een schone handdoekrol
  • niezen en hoesten in de binnenkant van je ellenboog
  • gebruik van papieren zakdoekjes
  • we geven geen handen aan elkaar.

Wanneer leerlingen en medewerkers klachten krijgen (verkoudheid, kuchen, hoesten of koorts), dan blijven zij thuis. Als ze hierbij koorts krijgen boven 38°C nemen ze contact op met de huisarts. De huisarts beoordeelt dan of verdere stappen nodig zijn.

Waar vind ik meer informatie?

  • De Rijksoverheid heeft voor scholen en studenten de volgende pagina geopend: · ‘veel gestelde vragen over coronavirus en het onderwijs’.
  • Algemene informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM.
  • Voor meer informatie over het nieuwe coronavirus kunt u kijken op: www.rivm.nl/nieuwcoronavirus

Wij hopen van harte dat de dreiging van het Coronavirus snel afneemt en dat de rust terugkeert. Alle leerlingen, ouders en medewerkers die met gezondheidsproblemen of zorg te maken hebben, wensen wij sterkte en een voorspoedig herstel.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en informeren we u opnieuw als daar aanleiding voor is.

René Hermans en Helga van Weele, directie Cambreur  College
Nynke Gerritsma, rector Kwadrant Scholengroep

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact