Nieuws

Docenten Jordy Pfrommer, Robin van Sunten en oud-collega Michiel Peeters fietsen met team Vur Mekaor op 4 juni Alpe d’HuZes

By maart 12, 2020februari 15th, 2021No Comments

Docenten Jordy Pfrommer, Robin van Sunten en oud-collega Michiel Peeters fietsen met team Vur Mekaor op 4 juni Alpe d’HuZes

Met de financiële kilometers gaat het goed bij team Vur Mekaor. Ze passeerden vorige week de achtduizend euro. Het team denkt de top van tienduizend euro te kunnen aantikken, want een aantal acties staan nog op stapel.  Maar hoe staat het met de fietsvoorbereiding van: Jordy Pfrommer, Robin van Sunten en Michiel Peeters?

Michiel: “Zondag dacht ik nog, waarom daagde ik die jongemannen vorig jaar uit om deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Ik stapte afgepeigerd, beter gezegd, gesloopt van de fiets na een rondje van 70 km met mijn fietsclubje door het West-Brabantse vlakke polderland met een stevige stormachtige zuidwestenwind tegen. Waar ben ik aan begonnen en wanneer leer ik als ‘oude man’ nu eens op tijd mijn mond te houden, mijmerde ik. Ik zeg altijd tegen iedereen ‘rij je niet in het rooie, want dan hou je het niet lang vol’. En wie slaat dat erg duidelijke advies in de ‘tegenwind’. Juist, ik, de nestor van Vur Mekaor.”

Na een verfrissende douche voelt Michiel Peeters zich, ondanks pijnlijke bovenbenen opgeknapt. Hij beseft wel dat zijn vormpeil flink heeft ingeboet in twee fietsjaren tijd.  In 2017 nam hij met zijn buren al deel aan de Alpe d’HuZes-actie tegen kanker. “Toen fietste ik gemakkelijk vijf keer naar boven en gooide noodweer de zesde beklimming in het water. Het evenement werd afgelast. De vorm was destijds goed en dat kan ik nu niet zeggen.”

Vur Mekaor is een team van elf mensen dat op 1 juni vertrekt naar Bourg d’Oisans, aan de voet van de befaamde berg Alpe d’Huez, om op donderdag 4 juni deel te nemen aan de actie van KWF Alpe d’HuZes. Jordy Pfrommer, Robin van Sunten en Michiel Peeters zijn de kopmannen van het team.

Jordy en Robin zijn  ‘ervaringsdeskundigen’ als het gaat om de ziekte kanker en leken op fietsgebied. De prille dertigers blikken niet meer terug op die akelige jaren van niet zo lang geleden, maar gingen vorig jaar de uitdaging van hun oud-collega aan. Wat terugdoen voor de strijd tegen kanker en deelnemen aan Alpe d’HuZes.

“Peeters smeerde ons een racefiets aan en zei toen lachend ‘en nou gaan jullie Alpe d’Huez beklimmen’. De eerste donderdag van juni 2020 omcirkel die maar, want dan fiets je de Nederlandse berg op,” aldus Robin en Jordy.

Jordy is van het drietal fietsers van Vur Mekaor de man met de meeste fietskilometers in de benen. Hij pikt als het even kan elke vrije minuut een fietsritje mee, want de sportman pur sang wil niet als een dweil de berg oprijden. “Ik heb er al een flink aantal ritjes opzitten. De afstanden tellen op. Op dit moment tik ik al de 90 km aan. Ik kijk nu uit naar een aantal mooie toertochten in de Ardennen, Limburg  de Voerstreek en Luxemburg,”

Robin van Sunten is dagelijks aan het oefenen in de gymzaal, kan ook niet anders als docent lichamelijke oefening. “Vorige week maakte ik pas mijn eerste fietskilometers, maar ik wil die frequentie nu wel opschroeven.” Lachend: “Er moeten sowieso een aantal kilo’s ballast af, want anders moet ik die allemaal in mijn rugzakje mee de berg op fietsen.”

Als ervaringsdeskundige – op de fiets – zegt Michiel Peeters dat billen trainen belangrijk is. “Je denkt dat het trainen van hoogtemeters belangrijk is en dat is deels waar. Het nadeel in Nederland is dat we nergens beklimmingen van het kaliber Alpe d’Huez hebben. Mijn theorie is om daarom vooral duurritten te maken. Mijn doel is toch wel een aantal keren die berg op te gaan, het liefst zes keer en dan zit je een behoorlijke tijd op het zadel.”

Vechten tegen emoties, vechten tegen verzuring in je benen, denkend aan al de mensen die de strijd tegen kanker al verloren en dankbaar voor de mensen die de strijd tot nu toe al winnend afsloten zijn andere factoren die meetellen in de strijd op de flanken van de alpencol. De eerste keer de top halen, zal ondanks de zoute tranen die dan vloeien, zoet smaken. Maar het drietal doet het niet alleen. Het wordt ondersteund door een elftal dat als team Vur Mekaor door het leven gaat! Ada, Anita, Annette, Carla, Deni, Mieke, Renate en Riebert supporteren en soigneren het drietal op hun route naar boven op donderdag 4 juni.  Zij zorgen ervoor dat ze niet in het rooie rijden en zullen hameren op blijven eten en drinken!

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact